2023 ÖYS Yabancı Uyruklu Aday Sonuçları

2023 Özel Yetenek Sınavları 1.Yerleştirme Sonuçları

Değerli Adaylarımız

2023 Özel Yetenek Sınavları sonucunda sınavlara katılan Yabancı Uyruklu adaylarımızın Yerleştirme sonuçları belirlenmiştir.

Sonuçlara ulaşmak için Tıklayınız

ULUSLARARASI (YABANCI UYRUKLU) ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI

Asıl Kayıt Tarihi:  28-29 Ağustos 2023 (Kayıtlar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında Saat:08.00 ile 17.00 arası yüz yüze yapılacaktır.)

Kayıt için gerekli evraklar:

1. Lise Diploması ve lise transkriptinin orijinalleri, (Türk/KKTC lisesi mezunu öğrencilerin denklik belgesi almasına ve diploma transkript tercümesi yaptırmasına gerek yoktur)

2. Lise Diploması ve lise transkriptinin Türkiye’deki noter ya da Türk elçiliğinden onaylı Türkçe Çevirisinin orijinalleri*,

3. Lise eğitimini yurtdışında görerek tamamlayan TC uyruklu adaylar için lise eğitimini yüz yüze gördüğüne dair okuldan alınan resmi yazı (Türkiye’deki noter ya da Türk elçiliğinden onaylı Türkçe Çevirisinin orijinalleri) ve e-devlet üzerinden alınan pasaport giriş çıkışlarını gösteren barkodlu belgenin orijinalleri,

4. Yurtdışında bulunarak açıköğretim lisesinden mezun TC uyruklu adaylar için e-devlet üzerinden alınan pasaport giriş çıkışlarını gösteren barkodlu belge ve öğrenim gördükleri dönemlere ait yurtdışı ikametgah belgesi ile Türkiye’deki noter ya da Türk elçiliğinden onaylı Türkçe Çevirisinin orijinalleri,

5. Lise Denklik Belgesinin orijinali, (Aday Türkiye’de ise; Milli Eğitim Bakanlığı veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınacak, aday Türkiye dışında ise; bulunduğu ülkedeki T.C. Elçiliği/Konsolosluğundan alınacaktır.)

6. Pasaportun Türkiye’deki noter ya da Türk elçiliğinden onaylı Türkçe çevirisinin orijinali*, (Türk pasaportları için çeviriye gerek yoktur)

7. İkamet Tezkeresi/Mavi Kart/TC Kimlik Kartı/ Koruma Kartı fotokopisi,

8. 3 Adet Biyometrik Fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır),

9. Doğum ile yabancı uyruklu olup, daha sonra T.C. vatandaşlığına geçen adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları, Türk vatandaşlığına geçiş tarihini gösteren “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” belgesinin orijinali,

10. Finansal Garanti Mektubu (Öğrencinin mektubu, kayıtlardan önce imzalı bir şekilde tarafımıza ibraz etmesi gerekmektedir.)

11. KKTC uyruklu adaylar için GCE AL Sonuç belgesi ve Türkiye’deki noter ya da Türk elçiliğinden onaylı Türkçe Çevirisinin orijinali.

12. Varsa Türkçe C1 belgeniz (Türk/KKTC lisesi mezunu adaylar Türkçeden muaf sayılacaktır)

13.  Kayıtlanma formlarının (Bilgi Formu, Kesin Kayıt Formu, Taahhüt Formu) ıslak imzalı orijinalleri

14. Yerleştirildiği Programa ait harç ücretini yatırdığına dair banka dekontu,