Çerez Örnek
canlı destek

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Erasmus Günleri (Erasmusdays) Duyurusu

2022 YILI ERASMUS GÜNLERİ (#ERASMUSDAYS)
Bilindiği üzere, Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Birlik Programı olan Erasmus+ Programı 2004 yılından bu yana Ajansımız tarafından yürütülmektedir. Erasmus+ Programının tanınırlığını ve desteklenen projelerin görünürlüğünü artırmak, Programdan henüz yararlanmamış kişileri Erasmus+ Programından yararlanmaya teşvik etmek, proje sahibi kurumların projelerini yaygınlaştırmalarına destek olmak amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla her yıl Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinlikleri düzenlenmektedir. Son 3 yılda düzenlenen etkinlik sayıları incelendiğinde ülkemiz toplam etkinlik sayısı açısından tüm dünyada ikinci sırada yer almaktadır.
Erasmus Günleri (#ErasmusDays) bu yıl 13-14-15 Ekim 2022 tarihlerinde, dünya çapındaki farklı ülkelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacaktır. Düzenlenen etkinliklerle, Erasmus+ projelerinin yararlanıcı hikâyelerinin görünür hale gelmesi, proje sonuçlarının ve hikâyelerinin yerelde paylaşılması hedeflenmektedir. Söz konusu kampanyanın 2021-2027 döneminde uygulanacak Erasmus+ Programının etkin bir şekilde yürütülmesi, ülkemizin Erasmus+ Programından yararlanma düzeyinin artırılması için yükseköğretim kurumlarımız anahtar paydaşlarımızdandır.
Bu bağlamda, üniversitenizin 2022 yılı Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinlikleri hakkında bilgi sahibi olması, fiziksel ve/veya çevrim içi yöntemlerle kendi #ErasmusDays etkinliklerini planlaması ve sosyal medya araçları kanalıyla 2022 yılı Erasmus Günlerine destek vermesinin kurumunuzun görünürlüğünün artırılmasına katkı sağlayarak ülkemizin temsilinde önemli rol oynayacağı değerlendirilmektedir.
2022 yılı Erasmus Günleri etkinlikleri hakkında detaylı bilgilere ve örnek etkinliklere https://bit.ly/erasmusdays2022 adresinden erişilebilmektedir. Bu noktada, üniversitenizin sosyal medya hesapları aracılığı ile yapılacak içerik paylaşımlarında #ErasmusDays ve @ulusalajans etiketlerinin kullanılması kurumunuzun kampanyadaki görünürlüğü bakımından önem arz etmektedir. Bunlara ek olarak, üniversiteniz tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerin, www.erasmusdays.eu adresli tüm dünyadaki kampanya katılımcılarının giriş yaptıkları ortak platforma kaydedilmesi gerekmektedir. Etkinliklere ilişkin her türlü soru için iletisim@ua.gov.tr adresi üzerinden e-posta yoluyla Ajansımıza ulaşılabilmektedir.
ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ